W dniu 07.06. 2019 roku uczniowie klasy 5b przygotowali dla siebie II śniadanie w czasie zajęć z techniki. Odbyło się to w ramach realizacji treści programowych z przedmiotu technika w dziale o zdrowym odżywianiu się.
Podejmując taką formę lekcji Nauczyciel uznał, że będzie ona najlepszym podsumowaniem treści dotyczących zdrowego odżywania się i jednocześnie możliwością na wzrost samodzielności uczniów i poprawienie ich umiejętności w przygotowywaniu posiłków.
Jak zaznaczono w tytule, kanapki były bardzo urozmaicone i kolorowe, tzn. zawierały dużo warzywnych, świeżych dodatków, co zgodnie z piramidą żywienia powinno być zawsze obecne na naszych stołach.
O tym, że śniadanie smakowało wszystkim i naprawdę było kolorowe niech świadczą załączone do tej relacji zdjęcia.
Zrelacjonował:
Marek Kochmański.